Lamsfilet met groentenboeket, tijm en Ferdinand Tierenteyn mosterd
Ingrediƫnten
  • 4 lamsfilets
  • 4 reepjes gerookt spek

Aardappelgratin

  • aardappel,
  • room,
  • knoflook,
  • peper,
  • zout,
  • beetje melk,
  • gemalen kaas.

Groenten

  • 4 artisjokbodems of 2 kleine tomaten (of 4 raapjes)
  • 200 g erwtjes
  • 250 g boontjes
  • 8 jonge wortelen
  • 1 ui.

Saus

  • 3 dl (lams)fond
  • tijm
  • Extra mosterd Ferdinand Tierenteyn
  • rode port
Bereiding

Aardappelgratin bereiden. Groente Bereid volgens hun soort. Boontjes koken en in spek wikkelen. Later eventjes aanstoven in de pan. Tomaten pellen en horizontaal in de helft snijden. Haal de pitjes eruit. Wortelen schillen en reinigen en beetgaar laten komen in kokend water samen met peper, zout, laurier en een beetje suiker. Erwtjes lichtjes aanstoven met gehakte ajuin. Lamsfilet Licht rosé braden en zeer fijn gesneden wortel , ui, look en tijm toevoegen. Saus Vlees uit pan verwijderen. Braadsappen loskoken met porto. Bruine lamsfond met enkele tijmtakjes aan pan toevoegen en even inkoken. Saus zeven. Voor het doorgeven de saus op smaak brengen met Extra mosterd Ferdinand Tierenteyn. (na deze mag de saus niet meer koken anders verkrijg je een wrange smaak)


Afwerking

Vlees snijden en op bord leggen, 2 wortelen per persoon , tomaatje gevuld met erwtjes, boontjes met spek. Lamsfilets aanvullen met saus (niet oversausen) en versieren met tijm. Serveren met aardappelgratin.


Realisatie

William Wostijn - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent